Lifestyle

Ko su prirodne žene

16. avgusta 2018.

Ko nas voli, treba da nas voli zato što smo baš ovakve kakve smo. Prirodne. Stara škola. Tako su nas vaspitavali. I nije pogrešno. Ja danas to isto ponavljam svojim ćerkama.

Ovoj teoriji se, ipak, smisao narušava u pojedinim fazama života. Recimo, kad imaš četrdeset. Recimo, kad počneš da se čudiš borama na svom licu, koje uočiš u svom najdubljem izdanju tek na fotografijama. Da li je moguće da sam ovo ja? Da ne postoje svi oni Instagram filteri, pitanje je koliko bismo slika uopšte objavile. Gola istina.

Da, to smo mi i to su naše bore. Mali spomenari svih onih iskreno proživljenih, nasmejanih, uplakanih, zapitanih, začuđenih momenata u životima mojih vršnjakinja. Za četrdeset ih je, hvala bogu, bilo mnogo. I naša lica sve dokumentuju.

Da li moram da ostanem baš ovakva? Mislim, da li može ovaj prirodni proces samo malo da se koriguje, da se ogledalo vrati unazad? Pa i to pre deset godina sam isto bila ja!

Merilin Monro je govorila: „Želim da ostarim bez zatezanja lica. Želim da budem dovoljno hrabra da ostanem lojalna licu koje sam sama napravila.“

Ali, jedna je Merilin. Da sam ona, verovatno ni ja „tu ništa ne bih menjala“. Koja budala bi? Ali nisam. A i drugo je vreme. Nove tehnologije, mnogo brzih i efikasnih načina, sve više stručnih ljudi koji se time bave. Facelifting nije „teška“ hemija niti medicina. Ima lakoću rutinskog beauty tretmana. Žene naših godina više nisu žene „naših godina“. Mlađe su, zategnutije, izgledaju manje umorno.

Nisam Merilin, imam nekoliko dubljih bora koje me nerviraju, želim da izgledam, hajmo reći, sveže, ne plašim se igle (hrabra sam na neki svoj način), nije skupo. Dovoljno argumenata ZA lifting. Izvini, Merilin!

Biti prirodna je vrlina. Ali biti prirodna danas ne znači pustiti da se stvari dešavaju mimo naše kontrole, naših želja i odluka. Stoga, prirodna žena je ona koja misli svojom glavom, koja sama odlučuje o sebi ( i o svom izgledu), koja sa lakoćom uspeva da bude ono što želi da bude. A lakoća je posledica samopouzdanja.

Ko nas voli…neka nas još više voli. Ovakve.

Podeli...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *